Je stamboom op de computer? Je wilt graag al je vorderingen bijhouden online. Welk programma is daar nu geschikt voor en welke werkt goed? Ik heb in het begin al mijn resultaten en vooruitgang beschreven in een schriftje. Dat ging prima tot het moment dat het lastiger werd om alles overzichtelijk te houden. Ik vond het vervelend om even snel terug te kijken, hoe de moeder van mijn oma ook alweer heette. Het hield mijn onderzoek op als ik even vlug even iets op wilde zoeken.

De gegevens die je nodig hebt zijn toch over het algemeen de geboortedata, geboorteplaats en familiebanden. Als je die niet makkelijk op kunt zoeken, kost het meer tijd om je onderzoek op een fijne manier voort te zetten. Een kennis gebruikte altijd het programma Aldfaer. Hij vertelde dat hij hier zo fijn mee kon werken. Toch twijfelde ik om het programma te gaan gebruiken omdat het me zo’n gedoe leek.

Je stamboom op de computer?

Toch ging ik overstag met dit computer programma. Er kwam een tijd dat mijn schriftje met gegevens uitpuilde en ik niet meer eenvoudig iets op kon zoeken. Via deze kennis maakte ik kennis met Aldfaer en eerlijk gezegd had ik dit veel eerder moeten doen. Bij aankoop krijg je een boek met daarbij een cd-rom waar het computer programma op staat. Aldfaer is een uitgebreid Nederlandstalig Windows programma gemaakt voor het vastleggen van de stamboom gegevens.

Met dit pakket heb je een goede basis voor je stamboomonderzoek in Nederland en Vlaanderen. Leer hier hoe je gevonden gegevens kunt verwerken. Je wordt wegwijs gemaakt in de verschillende informatiebronnen online. Bij iedere stamboom begin je bij jezelf en je ouders. Vanuit daar werk je verder terug in de tijd. Het programma helpt je om alles in de juiste volgorde neer te zetten. Op deze manier kun je eenvoudig en snel gegevens opzoeken en nakijken. Je maakt met het programma en boek ook kennis met primaire bronnen zoals burgerlijke stand, bevolkingsregister en doop-, trouw- en begraafregisters.
Dit boek en de bijbehorende cd-rom kan ik echt aanraden omdat je hierbij een compleet pakket krijgt voor het maken van je eigen stamboom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.